Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Kosteusvauriot heikentävät naisten keuhkoja (04.05.2011)

Kosteusvauriot heikentävät naisten keuhkoja (04.05.2011)

Kodin kosteusvauriot saattavat heikentää etenkin naisten keuhkojen toimintaa, tuore tutkimus vihjaa.Aiemmista tutkimuksista tiedetään, että kosteusvauriot ja kosteusvauriomikrobit voivat aiheuttaa mm. hengitystieinfektioita, nuhaa, kurkkuoireita, käheyttä ja hengenahdistusta. Tutkimuksessa 6 400 aikuisen keuhkot tutkittiin vuosina 1990–1995 ja yhdeksän vuotta myöhemmin. Aineisto kerättiin osana laajaa yli 20 maata kattavaa terveystutkimusta.Analyysissa paljastui, että kosteudesta kärsivissä kodeissa asuvien naisten keuhkotoiminta heikkeni tutkimuksen aikana ja heikkeneminen oli sitä suurempaa mitä pahempi kosteusongelma oli. Myös makuuhuoneen kosteusvauriot liittyivät keuhkojen heikentymiseen. Yhteydet todettiin senkin jälkeen, kun analyysista jätettiin astmaa sairastavat.Osallistujista puolet kertoi asuvansa kodissa, jossa oli kosteutta tai kosteusvaurioita ja melkein yhtä usean kodissa oli hometta tutkimuksen alussa tai lopussa.Tutkimus julkaistiin Thorax-lehdessä. Uutispalvelu Duodecim(Thorax 2011;66:396–401)http://thorax.bmj.com/content/66/5/396.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje