Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Liikunta pienentää diabeetikoiden sydänriskejä (03.05.2011)

Liikunta pienentää diabeetikoiden sydänriskejä (03.05.2011)

Liikunta tiedetään monin tavoin terveelliseksi diabetesta sairastaville. Viimeisin todiste tästä saatiin kolmenkymmenen tutkimuksen yhteysanalyysissa, jossa säännöllinen lenkkeily tai muu aerobinen liikunta yhdistettiin moniin sydänsairauksilta suojaaviin terveysvaikutuksiin.Analyysissa aerobinen liikunta yksistään tai yhdistettynä voimaharjoitteluun paransi diabeetikoiden sokeritasapainoa, alensi verenpainetta, pienensi haitallisen triglyseridirasvahapon pitoisuuksia veressä sekä kavensi vyötäröä. Pelkkä voimaharjoittelu ei suonut vastaavia hyötyjä. Tulokset tukevat nykyisiä hoitosuosituksia, joissa liikuntaa suositellaan melkein kaikille aikuistyypin diabeetikoille. Tulokset julkaistiin Diabetes Care -lehdessä.(Diabetes Care 2011;34:1228–1237)http://care.diabetesjournals.org/content/34/5/1228.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje