Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Nuorten sydänperäiset äkkikuolemat luultua yleisempiä (03.05.2011)

Nuorten sydänperäiset äkkikuolemat luultua yleisempiä (03.05.2011)

Alle 35-vuotiaiden äkilliset sydänperäiset kuolemat saattavat olla yleisempiä kuin on ajateltu. Tanskalaistutkimuksen mukaan joka vuosi sadastatuhannesta 1–35-vuotiaasta noin 2–3 kuolee äkillisesti sydänperäiseen syyhyn.Tutkimusta varten tutkijat kävivät läpi kaikkien vuosina 2000–2006 Tanskassa kuolleiden 1–35-vuotiaiden kuolintodistukset ja ruumiinavaustiedot ja yhdistivät ne kansallisen potilasrekisterin tietoihin. Ruumiinavaus oli tehty noin 70 prosentissa tapauksista.Näin tutkijat tunnistivat kaikkiaan 625 äkillistä kuolemaa, mikä vastasi noin joka kymmenettä kuolemaa. Ruumiinavausten perusteella näistä noin 70 prosenttia oli sydänperäisiä ja valtaosa kuolemista oli sattunut muualla kuin sairaalassa.Tulokset julkaistiin European Heart Journal -lehdessä.Uutispalvelu Duodecim(European Heart Journal 2011;32:983–990)http://eurheartj.oxfordjournals.org/content/32/8/983.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje