Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Parhaiten laihtuu kun dieettiin yhdistää liikunnan (21.04.2011)

Parhaiten laihtuu kun dieettiin yhdistää liikunnan (21.04.2011)

Vähäkalorinen ruokavalio ja liikunta kummatkin karsivat liikakiloja, mutta yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan parhaan tuloksen saa kun ne yhdistää. Osana tutkimusta neljäsataa ylipainoista 50–75-vuotiasta naista noudatti vuoden ajan vähäkalorista ruokavaliota, lisäsi liikuntaa tai muutti ruokavaliota ja liikkui enemmän. Neljäs ryhmä sai toimia verrokkeina. Vähäkalorisen ruokavalion tavoite oli tiputtaa energiansaanti 1 200–2 000 kaloriin päivässä rajoittamalla rasvan osuutta ja suosimalla vähäkalorisia ruokia. Liikuntaryhmässä tavoite oli 45 minuuttia kohtalaisen raskasta liikuntaa viitenä päivänä viikossa.Kun tutkijat punnitsivat naiset tutkimuksen päätteeksi, dieetin ja liikunnan yhdistelmä paljastui selvästi parhaaksi laihduttajaksi, sillä se oli auttanut naisia karistamaan vuoden aikana noin yhdeksän kiloa, kun pelkkä dieetti tiputti seitsemän ja liikunta vain kaksi kiloa. Laihtuminen näkyi myös painoindeksissä, vyötärönympäryksessä ja rasvaprosentissa. Verrokit, jotka eivät muuttaneet elintapojaan, eivät laihtuneet lainkaan.Tuloksista ilmeni lisäksi, että eniten laihtuneet naiset olivat mm. pitäneet ruokapäiväkirjaa vuoden ajan ja kirjanneet siihen kaiken syömänsä ja juomansa vettä lukuun ottamatta. He myös kokkasivat omat ruokansa.Tulokset julkaistiin Obesity-lehdessä.Uutispalvelu Duodecim(Obesity 2011;doi:10.1038/oby.2011.76)http://www.nature.com/oby/journal/vaop/ncurrent/full/oby201176a.html

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje