Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Vanhuksen muisti voi tilapäisesti huonontua sairaalassa (19.04.2011)

Vanhuksen muisti voi tilapäisesti huonontua sairaalassa (19.04.2011)

Iäkkäiden sairaalapotilaiden muisti ja muut tiedolliset mielentoiminnot saattavat tilapäisesti heikentyä hoidon aikana. Tämän takia he eivät välttämättä ymmärrä ja muista heille viimeisenä sairaalapäivänä kerrottuja hoito-ohjeita, yhdysvaltalaistutkijat varoittavat.Yhdysvaltalaisten havainnot perustuvat tutkimukseen, jossa kahdensadan yli 70-vuotiaan sairaalapotilaan kognitiivisia mielentoimintoja testattiin sairaalahoidon viimeisenä päivänä sekä kuukausi myöhemmin. Potilaat eivät sairastaneet dementiaa, mutta silti testeissä joka kolmannen potilaan muisti, hahmotus- ja kirjoituskyky ja monet muut kognitiiviset mielentoiminnot paljastuivat heikentyneiksi sairaalahoidon lopussa. Kuukauden päästä kotiutumisesta joka toisen kyvyt olivat kuitenkin palautuneet entiselle tasolle, tutkijat havaitsivat.Tulokset viittaavat siihen, että monet iäkkäät sairaalapotilaat voivat tarvita lisäapua ymmärtääkseen lääkitys- ja muut ohjeet. Tulokset muistuttavat myös, etteivät iäkkäät potilaat välttämättä ole vielä täydessä kunnossa, vaikka he olisivat fyysisesti riittävän terveitä kotiin lähteäkseen.Tutkimus julkaistiin Journal of General Internal Medicine -lehdessä.Uutispalvelu Duodecim(Journal of General Internal Medicine 2011)http://www.springer.com/medicine/internal/journal/11606

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje