Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Tupakka mahdollisesti myös diabeteksen riskitekijä (19.04.2011)

Tupakka mahdollisesti myös diabeteksen riskitekijä (19.04.2011)

Tupakoivat naiset sairastavat aikuistyypin diabetesta todennäköisemmin kuin savuttomat, tuore tutkimus vahvistaa. Myös passiivinen tupakointi saattaa liittyä diabetekseen.Diabetes Care -lehdessä julkaistujen tulosten mukaan yli 25 savuketta päivittäin polttavien diabetesriski olisi kaksinkertainen ja 1–14 savuketta polttavien noin 40 % suurempi kuin savuttomien, jotka eivät altistu tupakansavulle myöskään passiivisesti. Heihin verrattuna myös säännöllinen passiivinen tupakointi liittyi jonkin verran suurempaan diabetesriskiin.Tutkijat havaitsivat lisäksi, että tupakoinnin haitat pikkuhiljaa vähenivät tupakoinnin lopettamisen jälkeen, mutta tämä tapahtui erittäin hitaasti monen vuosikymmenen kuluessa.Suomessa arviolta joka viides kuolema aikuisiällä johtuu tupakan aiheuttamista sairauksista. Vuosittain tämä tarkoittaa noin 5 000 kuolemaa.Uutispalvelu Duodecim(Diabetes Care 2011;34:892–897)http://care.diabetesjournals.org/content/34/4/892.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje