Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Kohtuukäyttökin saattaa altistaa syövällä (15.04.2011)

Kohtuukäyttökin saattaa altistaa syövällä (15.04.2011)

Alkoholinkäyttö saattaa aiheuttaa merkittävän osan eurooppalaisten syövistä, monikansallinen tutkijaryhmä raportoi. Riskit liittyvät runsaaseen, mutta myös suositusten mukaiseen käyttöön.Kohtuukäyttö eli noin 1–2 annosta päivässä on toistuvasti yhdistetty sydän- ja verisuonitautien ja niistä johtuvien kuolemien vähentymiseen. Jos nyt saadut tulokset pitävät paikkansa, syöpien lisääntyminen saattaa nakertaa näitä hyötyjä.British Medical Journal -lehdessä julkaistut tulokset osoittavat, että monissa Euroopan maissa alkoholi saattaa aiheuttaa jopa 10 % miesten ja 3 % naisten syövistä. Syöpäriski kasvaa etenkin miehillä, jotka juovat yli kaksi, ja naisilla, jotka juovat enemmän kuin yhden alkoholiannoksen päivässä, mutta myös vähäisempään käyttöön liittyy riski. Aiemmissa tutkimuksissa alkoholin on osoitettu lisäävän mm. suun ja nielun, ruokatorven, paksu- ja peräsuolen ja maksan syöpiä ja naisilla myös rintasyöpiä. Nyt julkaistut tulokset ovat samansuuntaisia.Tutkimuksessa nykyistä ja aikaisempaa alkoholinkäyttöä kyseltiin 110 000 mieheltä ja 255 000 naiselta. Osallistujat olivat 37–70-vuotiaita ja asuivat Ranskassa, Italiassa, Espanjassa, Isossa-Britanniassa, Hollannissa, Kreikassa, Saksassa tai Tanskassa.Uutispalvelu Duodecim(BMJ 2011; 342:d1584)http://www.bmj.com/content/342/bmj.d1584

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje