Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Omega-3-rasvat eivät ehkä estäkään masennusta (14.04.2011)

Omega-3-rasvat eivät ehkä estäkään masennusta (14.04.2011)

Pitkäketjuiset omega-3-rasvahapot ovat monella tapaa terveellisiä, mutta masennusta ne eivät ehkäise, tuore tutkimus vihjaa. Havainto on mielenkiintoinen, sillä omegarasvojen on uskottu vähentävän masennusta.Tulosten perusteella kalasta saatavat omega-3-rasvahapot eivät lainkaan vaikuta siihen, kuinka todennäköisesti nainen masentuu seuraavan vuosikymmenen kuluessa. Tutkimuksessa terveys- ja ruokavaliotiedot kerättiin lähes 55 000 yhdysvaltalaisnaiselta, jotka seurannan alussa olivat 50–77-vuotiaita.Tutkijat löysivät tosin viitteitä siitä, että omega-3-rasvoihin lukeutuva alfalinoleenihappo, jota saa runsaasti mm. rypsiöljystä, saattoi pienentää masennusriskiä. Havainto kaipaa kuitenkin lisätutkimusten varmistuksen, tutkijat kirjoittavat American Journal of Clinical Nutrition -lehdessä.Uutispalvelu Duodecim(American Journal of Clinical Nutrition 2011;doi:10.3945/ajcn.111.011817)http://www.ajcn.org/content/early/2011/04/06/ajcn.111.011817.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje