Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Porkkanoiden syöminen saattaa pidentää elämää (12.04.2011)

Porkkanoiden syöminen saattaa pidentää elämää (12.04.2011)

Porkkanoiden ja muiden alfakaroteenia sisältävien vihannesten ja hedelmien syöminen voi yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan auttaa elämään pitemmän elämän. Alfakaroteeni-antioksidanttia on etenkin oransseissa ja keltaisissa, mutta myös vihreissä vihanneksissa ja hedelmissä.Tutkimuksessa henkilön riski kuolla kolmentoista vuoden seurannan aikana oli sitä pienempi mitä enemmän alfakaroteenia hänellä oli veressään. Eniten alfakaroteenia nauttivien kuolleisuus oli noin 40 % alhaisempi kuin vähiten sitä saavien.Alfakaroteeni on aiemminkin yhdistetty pienempään kuolleisuuteen, mutta tutkimusten perusteella on vaikea sanoa johtuuko vaikutus juuri alfakaroteenista, vai myös kasvisten ja hedelmien muista terveellisistä puolista. Joka tapauksessa tulokset korostavat kasvis- ja hedelmäpainotteisen ruokavalion tärkeyttä monien sairauksien ehkäisyssä.Tutkimukseen osallistui 15 000 aikuista yhdysvaltalaista, joiden alfakaroteenipitoisuudet mitattiin keskimäärin kolmetoistavuotisen seurannan alussa. Seurannan aikana heistä 3 800 kuoli. Tutkimus julkaistiin Archives of Internal Medicine -lehdessä.Uutispalvelu Duodecim(Archives of Internal Medicine 2011;171:507–515)http://archinte.ama-assn.org/cgi/content/abstract/171/6/507

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje