Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Laihdutusleikkaus voi helpottaa myös migreeniä (11.04.2011)

Laihdutusleikkaus voi helpottaa myös migreeniä (11.04.2011)

Huomattavan lihavat migreenikot voivat saada merkittävän lievityksen migreenioireisiinsa laihdutusleikkauksen avulla. Yhdysvaltalaistutkimuksen tulos on mielenkiintoinen, sillä vaikka liikakilojen on epäilty pahentavan migreeniä, laihtumisen vaikutuksia oireisiin ei ole tutkittu.Tutkimuksessa 24 erittäin lihavaa migreenipotilasta pyydettiin arvioimaan kuinka monena päivänä heillä oli migreeni edeltävän kolmen kuukauden aikana. Oireita kyseltiin ennen lihavuusleikkausta ja puoli vuotta sen jälkeen.Vastausten perusteella oireilu väheni huomattavasti leikkauksen jälkeen, sillä ennen leikkausta potilaat potivat migreeniä keskimäärin yhtenätoista päivänä, mutta leikkauksen jälkeen vain seitsemänä päivänä. Joka toisen oireet olivat lisäksi vähentyneet ainakin puoleen entisestä, ja tämä oli sitä todennäköisempää mitä enemmän potilas oli laihtunut.Migreenit lievenivät siitäkin huolimatta, että seitsemän potilasta kymmenestä oli yhä ylipainoisia leikkauksen jälkeen. Tämä viittaa migreenioireiden mahdollisesti lieventyvän myös vähäisemmällä laihduttamisella, tutkijat kirjoittavat. Asia pitää kuitenkin selvittää uusissa tutkimuksissa.Tutkimus julkaistiin Neurology-lehdessä.Uutispalvelu Duodecim(Neurology 2011;76:1135–1138)http://www.neurology.org/content/76/13/1135.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje