Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Passiivinen tupakointi monella tapaa haitaksi sikiölle (11.04.2011)

Passiivinen tupakointi monella tapaa haitaksi sikiölle (11.04.2011)

Altistuminen tupakansavulle voi vaarantaa sikiön terveyden, vaikka äiti olisi täysin savuton, Nottinghamin yliopiston tutkimus osoittaa. Tutkimus oli ns. meta-analyysitutkimus, jossa yhdistettiin yhdeksäntoista aikaisemman tutkimuksen aineistot.Analyysin perusteella passiiviselle tupakoinnille altistuvien vauvoilla todetaan tavallista useammin epämuodostumia. Myös vauvan kuolemat ennen synnytystä ovat tällöin yleisempiä. Altistus ei liittynyt syntymän jälkeisiin kuolemiin eikä keskenmenoihin.Tutkimuksessa havaitut riskit ovat pieniä verrattuna tupakoinnin vaikutuksiin, tutkijat huomauttavat, mutta riittäviä, jotta raskaana olevien naisten kannattaisi välttää tupakansavua. Varsinainen tupakointi raskauden aikana voi hidastaa sikiön kasvua ja johtaa ennenaikaiseen syntymään. Myös monet synnynnäiset epämuodostumat lisääntyvät tupakoinnin seurauksena. Suomalaisäideistä joka seitsemäs tupakoi raskauden aikana.Tulokset julkaistiin Pediatrics-lehdessä.Uutispalvelu Duodecim(Pediatrics 2011;127:734–741)http://pediatrics.aappublications.org/cgi/content/abstract/127/4/734

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje